Situatieschets
Beukes is een 10-jarige reu die sinds begin november bij de dochter van zijn overleden baasje woont. Na het overlijden van haar vader heeft de dochter (in het ouderlijk huis) tijdelijk de zorg voor Beukes op zich genomen. Zij kent Beukes al vanaf dat hij pup was, maar omdat het de hond van haar ouders is was zij niet overal direct bij betrokken. Hierdoor kan het gebeuren dat niet op al uw vragen een antwoord gegeven kan worden, maar uiteraard doen we ons uiterste best om u van adequate informatie te voorzien.
 
Beukes werd geboren op een boerderij en is als jonge pup bij de ouders terechtgekomen. Na het overlijden van moeder leefden Beukes en vader samen op de boerderij. Beukes heeft in een bijkeuken zijn eigen plek, waar hij eet en slaapt. Verder 'helpt' hij de hele dag mee bij wat vader deed en nu dus bij wat dochter doet. Beukes is een echte gezelschapshond, die graag overal bij betrokken wordt.

Naar mensen die hij goed kent reageert Beukes ontzettend enthousiast wanneer hij ze weer ziet. Dit kenmerkt zich in een hoge blaf, rondjes rennen en blij zijn. Naar vreemden is Beukes terughoudend, het beste is wanneer de bezoeker hem negeert. Beukes zal op een gegeven moment zelf het contact zoeken, maar het initiatief moet wel van hem uitgaan. Bij zowel vertrek van de eigenaar (i.c. dochter) als bij vertrek van bezoek gedraagt Beukes zich rustig.

Beukes houdt van stoei-spelletjes, hij weet heel goed waar de grens ligt en wanneer het spelletje klaar is. Hij is niet gericht op speeltjes. Is dit ook niet gewend. Beukes reageert ook niet op het gooien van een bal of stok, waarschijnlijk omdat dit hem nooit geleerd is.
 
Omdat Beukes in een afgelegen buurt is opgegroeid en leeft, is hij niet regelmatig met andere honden in aanraking geweest. Hij wordt meestal uitgelaten in een grote boomgaard, waar hij los mee naar buiten gaat. Een keer per dag gaat hij mee wandelen langs de weg. Dit vindt hij zichtbaar interessant (geurtjes, etc). Wanneer ze een andere hond tegenkomen kwispelt hij en probeert wel contact te maken. Maar verder dan dat is het contact niet geweest. Uitvalgedrag naar mensen of andere honden is bij de dochter niet bekend, zij heeft haar vader hier nooit over gehoord en heeft het ook zelf nog niet ervaren.
 
Over de omgang met katten en kinderen is helaas geen informatie bekend. Beukes is niet echt gewend om met de auto mee te gaan, de enige keren dat hij met de auto meeging, was om naar de dierenarts te gaan en dat vindt Beukes helemaal niks. Voor de toekomstige eigenaar iets om rekening mee te houden en waar mogelijk te trainen.
 
Beukes heeft een puppycursus gedaan, maar heeft niet aan het examen deelgenomen omdat het betasten door een vreemde een probleem was. Ook daar ligt dus een attentiepunt voor de toekomstige eigenaar, zeker in combinatie met dierenartsbezoek.
 
Sinds het eind van de zomer heeft Beukes een oorontsteking. Hij is hiervoor in augustus en september behandeld met medicijnen. De klachten (krabben/schudden met zijn hoofd) zijn door de behandeling afgenomen, maar hierdoor is hij wel slechthorend geworden. Momenteel lijkt de ooronsteking weer wat terug te komen.Deze week heeft er opnieuw een dierenartsbezoek plaatsgevonden en is de kuur voor zijn oren herhaald. Komende week staat er opnieuw een afspraak, mogelijk om zijn oren te laten spoelen.
 
 
Registratie & Identificatie
Beukes beschikt niet over een stamboom en is niet gechipt.
 
 
Reden herplaatsing
Voor Beukes wordt een nieuw thuis gezocht vanwege het overlijden van zijn baasje. De dochter heeft tijdelijk de zorg voor Beukes op zich genomen, maar omdat zij wisselende diensten (inclusief slaapdiensten) werkt, is het voor haar onmogelijk om Beukes de zorg en aandacht te geven die zij hem zou willen bieden en waar hij na 10 jaar trouwe kameraadschap voor haar vader recht op heeft.
 
 
Profielschets nieuwe eigenaar:
Voor Beukes zoeken wij een nieuwe eigenaar die hem in een rustige omgeving nog een paar fijne jaren kan geven. Ervaring met Appenzellers is een pré.
 
 
Reacties
Wanneer u interesse heeft in Beukes, verzoeken wij u om kennis te nemen van de update die over hem is verschenen. U vindt deze update hier.
 
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Beukes zal worden herplaatst, worden door de dochter bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat zij zich heeft overtuigd van uw goede zorg voor Beukes.
 
Appenzeller reu Beukes 27-10-2002 001
 
 
 
Appenzeller reu Beukes 27-10-2002 002
 
 
© 2012 Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"
 
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske