Situatieschets
Voor Appenzeller reu Dex (geboren op 26 februari 2017) zijn we op zoek naar een nieuw thuis. Op dit moment woont hij samen met zijn gezin, dat bestaat uit vader, moeder en drie zoons in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Dex is als pup in het gezin gekomen en is hun tweede hond.
 
Wanneer de eigenaren van huis gaan blijft Dex rustig, wanneer zij weer thuis komen is hij zeer blij en enthousiast en wil ik graag aandacht en knuffels. De reactie op bezoek is een ander verhaal: zowel bij aankomst als bij vertrek van bezoek blijft Dex blaffen alsof hij het territorium wil verdedigen. De eigenaren geven aan dat dit gedrag waarschijnlijk voortkomt uit angst en niet uit agressie. 
 
Dex speelt graag met zijn eigenaren, zowel met als zonder speeltjes. Hij kan apporteren, haalt graag balletjes op maar het balletje afgeven doet hij niet, dat moeten de eigenaren uit z'n bek pakken. Dex speelt zelden met andere honden, hij komt niet veel met andere honden in contact maar valt in ieder geval niet naar hen uit
 
Op eigen terrein is Dex bijzonder waaks en kan hij uitvallen naar mensen, zeker wanneer zij wat afwijkende kleding dragen. Hij is niet opgegroeid met hele jonge kinderen (jongste zoontje is 10 jaar). Met de eigen kinderen kan Dex goed overweg, maar wanneer er vriendjes op bezoek komen houden zijn eigenaren hem sinds een aantal maanden apart omdat ze niet weten of het wel goed zal gaan, vanwege het zeer waakse gedrag van Dex. Dat gedrag vertoonde hij als pup niet, maar sinds enkele maanden stelt hij zich zeer beschermend op naar zijn gezin, Dex blaft en gromt dan behoorlijk en de eigenaren vermoeden dat als ze hem er bij zouden laten, hij wel eens zou kunnen gaan bijten. Dat willen ze (uiteraard) voorkomen. Men merkt dat wanneer er vaker op één dag bezoek komt en Dex dus meer tijd in de bench doorbrengt, dat hij opstandiger gaat worden op de momenten dat hij weer uit de bench mag. Tot de leeftijd van circa 10 maanden had Dex geen enkel probleem met bezoek en was hij alleen maar blij, druk en enthousiast, een allemansvriend. Dit is van het ene op het andere moment omgeslagen. De eigenaren zijn niet in staat om het gedrag van Dex in goede banen te leiden en merken dat het steeds meer stress oplevert, zowel binnen het gezin als voor Dex.
 
Over het gedrag van Dex naar katten is niets bekend, hij heeft nooit met katten samengeleefd. 
 
Dex heeft een puppycursus gevolg en een deel van een basiscursus, maar omdat hij continu erg afgeleid was door alles om hem heen zijn zijn eigenaren daarmee gestopt.
 
Registratie & Identificatie
Dex beschikt niet over een stamboom, maar is wel gechipt.
 
Reden herplaatsing
Voor Dex wordt een nieuwe plek gezocht omdat hij, door de combinatie van werk en gezin en vooral door zijn sterk beschermende gedrag, steeds vaker in de buitenren, de bench of de garage zit. Dex zijn gedrag zorgt voor zowel zijn eigenaren als voor hemzelf voor steeds meer stress en zijn eigenaren vinden dat Dex méér verdient dan zij hem, gegeven de situatie, kunnen bieden.
 
Profielschets nieuwe eigenaar
Voor Dex zoeken we een nieuwe plek waar men niet alleen het ras goed kent en waardeert zoals het is, maar er ook voldoende ervaring mee heeft, zodat Dex voldoende begeleiding kan krijgen en kan leren dat hij alleen maar hoeft te waken binnen de grenzen die zijn nieuwe eigenaren hem aanreiken.
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Dex zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid. 
 
Heeft u interesse in Dex?
Dan komen wij graag met u in contact! U kunt uw interesse kenbaar maken via het Reactieformulier Herplaatsing. Wilt u in dit formulier zo uitgebreid mogelijk aangeven wat uw ervaring met Appenzellers is en wat u Dex kunt bieden? Op die manier kunnen wij een zo goed mogelijke match maken met hetgeen Dex nodig heeft en is de kans op een succesvolle herplaatsing het grootst.
 
 
 Appenzeller reu Dex (26-02-2017) is voor herplaatsing beschikbaar
 
 
Appenzeller reu Dex (26-02-2017) is voor herplaatsing beschikbaar 
 
Appenzeller reu Dex (26-02-2017) is voor herplaatsing beschikbaar
 
 
Appenzeller reu Dex (26-02-2017) is voor herplaatsing beschikbaar
 
 
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske