Situatieschets
De 7-jarige Tyson woont momenteel samen met zijn eigenares. De kinderen zijn de deur al uit, maar één dag in de week past de eigenares op op haar 2-jarige kleindochter en dat gaat goed samen met Tyson. Hij is dus kleine kinderen gewend.
 
Bij thuiskomst van de eigenares is Tyson blij, druk en springerig, maar nadat hij gedag heeft gezegd wordt hij al snel rustiger en gaat hij weer gewoon z'n eigen ding doen (meestal in de mand liggen). Wanneer er visite komt die Tyson kent is hij blij en springerig en even blafferig. Bij onbekende visite blijft hij heel erg blaffen en om de rust te herstellen moet Tyson dan meestal naar zijn bench, waar hij rustig gaat afwachten wat er verder gaat gebeuren. Zowel wanneer de eigenares weggaat als wanneer de visite weg gaat, blijft Tyson rustig. 
 
Tyson speelt af en toe met z'n eigenares, maar daagt haar daarbij vooral uit door bijvoorbeeld een bal te apporteren, die vlak bij haar neer te leggen en hem dan snel weer terug te pakken voordat zij hem kan pakken. Tyson houdt dus graag de controle en het initiatief. Met speeltjes speelt Tyson niet zo vaak, hij is er snel op uitgekeken. 
 
Met andere honden omgaan is voor Tyson meestal een probleem. Los spelen met andere honden kan hij daardoor helaas niet. Sommige kleinere honden accepteert hij wel, maar naar grotere honden wil hij nog wel eens uitvallen. Om confrontaties te voorkomen ontwijkt zijn eigenares regelmatig naderende honden. 
 
Tyson kan uitvallen naar onbekende mensen, maar dit beperkt zich tot 'aanblaffen'. Wanneer Tyson los loopt houdt hij z'n eigenares goed in de gaten, maar wanneer hij aangelijnd loopt heeft hij vooral aandacht voor de omgeving. 
 
Over het gedrag van Tyson naar katten is niets bekend.
 
Registratie & Identificatie
Tyson beschikt over een stamboom en is gechipt.
 
Reden herplaatsing
Voor Tyson wordt een nieuwe plek gezocht omdat zijn eigenares gaat verhuizen naar een kleinere woning, waar geen tuin meer bij is.
 
Profielschets nieuwe eigenaar
Voor Tyson zoeken we een nieuwe plek waar hij voldoende ruimte heeft, bij één (of meer) eigena(a)r(en) die het ras kent/kennen en bereid is/zijn om de opvoeding van Tyson verder op te pakken, vooral op het gebied van herstel van de rangordepositie. Wanneer Tyson strakker wordt begeleid zal hij meer rust krijgen en vooral meer hond kunnen zijn.
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Tyson zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenares bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenares zich heeft overtuigd van uw geschiktheid. 
 
Reactieformulier
Wanneer u denkt dat u Tyson nog een geweldige tweede jeugd kunt bieden, verzoeken wij u om het Reactieformulier Herplaatsing in te vullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van ons of van de huidige eigenares.
 
 Herplaatsing Appenzeller reu Tyson - foto 1
 
Herplaatsing Appenzeller reu Tyson - foto 3
 
Herplaatsing Appenzeller reu Tyson - foto 2
 
 
© 2017 Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske