Situatieschets
Abby is een 2-jarige teef die op dit moment bij haar beide volwassen eigenaren woont. Nadat zij op de leeftijd van 8 weken het nest verliet, duurde het vrij lang voordat ze zindelijk was. Tot haar eerste loopsheid had zij regelmatig last van blaasontstekingen. Na de eerste loopsheid waren de blaasontstekingen voorbij.
 
Abby is een enthousiaste jonge dame, al kan ze bij vreemden wel terughoudend zijn. Soms is ze ook waaks. Ze speelt graag met haar baasjes en doet alles voor een balletje, maar geeft speeltjes niet altijd af. Naar andere honden kan ze soms uitvallen. Ook wil ze nog wel eens dominant zijn tegenover andere honden. Met de honden waarmee het goed gaat, kan ze prima spelen.
 
Omdat Abby niet is opgegroeid met kleine kinderen, is het niet bekend of zij daarmee kan omgaan. Bij grotere kinderen hebben haar baasjes haar tot nu toe nooit alleen gelaten. Abby kan met de auto mee, maar een balletje als hulpmiddel is wel handig om haar in de auto te krijgen.
 
Abby is een echte schrokop en vertoont baknijd.
 
 
Registratie & Identificatie
Abby beschikt over een stamboom en is gechipt. Abby is niet gefokt volgens de regels van de rasvereniging.
 
 
Reden herplaatsing
Voor Abby wordt een nieuw thuis gezocht vanwege de volgende redenen:
- één van de huidige baasjes is niet consequent genoeg
- de baknijd van Abby heeft er inmiddels toe geleid dat ze beide baasjes heeft gebeten
- de baasjes hebben een kinderwens en vinden Abby met haar huidige gedrag (m.n. baknijd) niet geschikt bij jonge kinderen
 
 
Profielschets nieuwe eigenaar:
Voor Abby wordt een consequente eigenaar gezocht, die in ieder geval in staat is om met het probleem van de baknijd om te kunnen gaan. Daarnaast adviseren wij een eigenaar met inzicht in rangordeproblemen bij Appenzellers en de wijze waarop men hiermee het beste kan omgaan.

 

 
Reacties
Wanneer u interesse heeft in Abby, verzoeken wij u om kennis te nemen van de update die over haar is verschenen. U vindt deze update hier.
 
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Abby zal worden herplaatst, worden door haar huidige eigenaren bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid.
 
 
Appenzeller teef Abby 15-01-2010 001
 
 
Appenzeller teef Abby 15-01-2010 002
 
 
 
© 2012 Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske