Onlangs zijn stichtingsmedewerker Arjan van Waay en zijn vrouw Margreet Osinga op huisbezoek geweest bij Appenzeller teef Abby. Wij hebben hen gevraagd om - na overleg met de eigenaren van Abby - ons hun bevindingen te laten weten, zodat wij de informatie over Abby hiermee kunnen aanvullen.  
 
"Wij zijn bij de eigenaren van Abby op bezoek geweest om kennis te maken en Abby te observeren in de thuisomgeving. Bij binnenkomst werden we direct door Abby besprongen, we waren door de eigenaren hiervoor gewaarschuwd en Abby deed precies wat zij hadden voorspeld.
 
Abby wist zich niet goed raad met onze aanwezigheid, we negeerden haar volledig en dat is Abby duidelijk niet gewend. Haar eigenaren zijn gewend dat Abby erg druk is als er bezoek is. Abby zit volgens ons te hoog in de rangorde, mogelijk is zij zelfs de hoogste. Abby vroeg vaak de aandacht. Toen de eigenaar haar op ons verzoek ging negeren accepteerde Abby dat niet en sprong direct tegen hem op en beet hem in de handen.
 
Abby is een leuke hond die een geheel andere leiding nodig heeft dan de eigenaren haar nu bieden. Binnenkort gaan we Abby overdag buiten evalueren en ontdekken hoe zij op andere mensen en honden reageert.
 
Op basis van onze kennismaking beoordelen wij de door de eigenaren gemelde bijtincidenten niet specifiek als baknijd, maar als tekenen dat Abby de correcties van haar eigenaren niet accepteerde en zelf door middel van bijten terug corrigeerde. Abby staat zodanig hoog in de rangorde, dat zij daar niet voor terug deinst. Een nieuwe eigenaar moet daarom ervaring met honden hebben, bij voorkeur ervaring met Appenzellers. Bovendien moet de nieuwe eigenaar het leiderschap blijvend willen én kunnen opeisen omdat anders Abby in haar huidige gedrag kan terugvallen."
 
 
Appenzeller teef Abby 15-01-2010 001
 
 
Zodra de volgende ontmoeting met Abby heeft plaatsgevonden, zullen wij de bevindingen daarvan weer publiceren. Op die manier hopen wij u zoveel mogelijk inzicht te kunnen geven in het gedrag van Abby, waardoor de kansen op een geslaagde plaatsing groter worden.
 
Inmiddels is er een nieuwe update over Abby op onze website geplaatst.
 
 
 
© 2012 Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske