De meeste mensen moeten er niet aan denken, maar ondanks alle voorbereidingen en goede voornemens kan het gebeuren dat u op een gegeven moment tóch de keuze moet maken om uw Sennenhond te gaan herplaatsen. Stichting Herplaatsing Sennenhonden "CItta von Bännliflluh" biedt de mogelijkheid om u hierbij te helpen. Dat kan op één van de volgende manieren:
  • afstandsbemiddeling: uw Sennenhond blijft bij u wonen totdat er een geschikte nieuwe eigenaar is gevonden
  • noodopvang: u brengt uw Sennenhond tegen een speciaal dagtarief onder bij een gastgezin van de stichting totdat er een geschikte nieuwe eigenaar is gevonden
Voor beide manieren gelden wel enkele spelregels, welke u in via het menu aan de bovenzijde van de pagina kunt vinden.
 
In dit onderdeel van de website willen wij u vooral informeren over herplaatsingen in het algemeen, we geven u Tips & Adviezen die bij een herplaatsing van belang kunnen zijn, we leggen u uit op welke wijze de stichting te werk gaat, hoe u op de hoogte kunt blijven van alle herplaatsers én van onze activiteiten en we informeren u over de Tarieven die wij als stichting hanteren om onze activiteiten te kunnen blijven uitoefenen.
 
Omdat in veel gevallen het gedrag – mede – een aanleiding is bij verzoeken om herplaatsing wordt u, wanneer u uw Sennenhond via de stichting wilt aanmelden voor herplaatsing, verzocht een uitgebreid Aanmeldingsformulier Herplaatsing in te vullen. Dit formulier geeft ons inzicht in het gedrag en karakter van uw Sennenhond, waardoor wij beter in staat zijn om een zo goed mogelijk advies te verstrekken over de meest geschikte match tussen uw Sennenhond en zijn/haar potentiële nieuwe baasjes.
 
Welk bedrag er voor een herplaatser wordt gevraagd/betaald zal, ook al zijn daar wel enige richtlijnen voor, altijd afhankelijk zijn van een aantal algemene én specifieke factoren. Indien u daar prijs op stelt kunnen wij u hierbij adviseren, waarbij er rekening zal worden gehouden met eventuele extra uitgaven die noodzakelijk zijn om de herplaatsing zo succesvol mogelijk te kunnen laten verlopen.
 
Soms blijkt het in het kader van de herplaatsing noodzakelijk om een huisbezoek af te leggen en/of uw Sennenhond t.b.v. een plaatsingsadvies een gedragstest af te laten leggen. Voor deze gespecialiseerde werkzaamheden maakt de stichting gebruik van de diensten van BS Sennenhonden. BS Sennenhonden factureert de hiermee gepaard gaande kosten rechtstreeks aan u.

Er zijn altijd wel mensen die op zoek zijn naar een geschikte herplaatser. Zodra er een nieuwe Sennenhond op de website is vermeld, is deze informatie openbaar toegankelijk en kan dit door alle bezoekers van de website worden bekeken. Wanneer u in het vervolg automatisch per e-mail op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Sennenhonden die op onze website zijn vermeld, kunt u een account registreren en onderaan het registratieformulier de door u gewenste Nieuwsbrieven aanvinken. Vanaf het moment dat uw account is geactiveerd ontvangt u de door u gewenste Nieuwsbrieven. Dankzij de Herplaatsingsnieuwsbrieven komen onze herplaatsers snel bij een gericht publiek onder de aandacht. Daarnaast worden alle nieuwsbrieven gedeeld op social media, voor een nóg groter bereik.

Wilt u op een later moment uw abonnement op de Nieuwsbrieven wijzigen, dan kan dat op één van de volgende manieren:
  • via de link 'Wijzig uw inschrijving' onderaan elke Nieuwsbrief die u ontvangt kunt u direct uw abonnementen wijzigen
  • door met uw account in te loggen op de website kunt u de gewenste wijzigingen aanbrengen in uw profiel
Zorg er in alle gevallen wel voor dat u de wijzigingen opslaat, anders worden deze niet door de website geregistreerd.

Wanneer u uw abonnement op alle Nieuwsbrieven wilt opzeggen kunt u op één van de hierboven beschreven manieren de lopende abonnementen uit uw account verwijderen.

Wanneer u de Nieuwsbrieven niet langer wilt ontvangen omdat u niet langer van uw account gebruik wilt maken, stuur dan even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek om uw account op de website te verwijderen. Uw account inclusief uw abonnementen op de Nieuwsbrieven worden dan verwijderd. Mocht u op een later moment de Nieuwsbrieven wél weer willen ontvangen, of gebruik willen maken van één van de andere opties waarvoor een account noodzakelijk is, dan dient u een nieuwe account te registreren.
 
 
LET OP: Alle herplaatsers dienen op de voorgeschreven wijze te worden aangemeld. Anonieme verzoeken tot herplaatsing worden niet in behandeling genomen.
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske